lauantai 28. joulukuuta 2013

Vielä vähän joulua

Hyasintit ovat jo sen verran rupsahtaneet, että saivat luvan siirtyä leikkokukiksi purkkiin. Siinä ne vielä jaksavat ilahduttaa minua tuoksullaan ja kauneudellaan.
Päivä on täyttynyt arkisista askareista, pyykkivuoresta ja imuriakin on heiluteltu. Eilisen illan keilailun jälkeen hartiat tuntuvat kipeiltä (mitä ihmettä?!) josta tulikin taas mammalle mieleen, että pitäisiköhän viimeinkin toteuttaa se jokavuotinen salainen uudenvuoden lupaus; alkaa liikkumaan ja pitämään huolta itsestään enemmän. Pitää! Ja pitää jättää nuo isi-liitteet elämästä pois..:)


 
 
 
Makuuhuonetta järjestellessä vaihtelin lipaston päälle vähän uudenlaista asetelmaa; peura pääsi lasikuvun alle. Ja sai seurakseen nuupahtaneen ruusun ja kynttilät ja ledivalot.
Uuden vuoden ajaksi olisi tarkoitus suunnata mökille. Tosin nyt jo vähän harmittelen sielläkin avautuvaa lumetonta maisemaa..tekeminen ulkona on niin vähäistä ja lasten kuravaaterumba; not so nice.
 
 


 

Mutta nyt jos vaihteeksi istahtaisi kirjan kera sohvalle..Nyt luetaan jo "Camilla Läckbergin; Enkelintekijää" Jos rikosdekkarit kiinnostaa, niin suosittelen kirjailijan tuotantoa!
 
 
Rentoa viikonloppua,
 
-milla-
 
 
 
 

torstai 26. joulukuuta 2013

Tapaninpäivä

Hyvää Tapaninpäivän iltaa! Joulu on taas vierähtänyt nopeasti. Mukavissa, perinteisissä merkeissä.. rakkaiden kanssa, hyvästä ruoasta nauttien, lautapelejä pelaillen, kirjojen sivuja vinhaa vauhtia käännelle, joulumusiikkia kuunnellen, lasten leikkien tiimellystä seuraillessa ja jopa päiväuniakin on ehditty nukkumaan..niin luksusta! :) Ulkona on näyttänyt edelleen harmaan synkeältä, ulos ei ole tehnyt mieli. Ulkoileminen valkoisissa maisemissa, narskuvassa pakkassäässä jäi tänä jouluna haaveeksi..ja huomaankin taas mielessäni, että osaan arvostaa sitten niitä tulevia pakkaspäiviä ja lunta kun sitä saadaan.




 
 
Mukavaa iltaa,
 
-milla-

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua!



                                                       








Tämän Sisko Liukan runon myötä toivotan teille kaikille Hyvää ja Tunnelmallista Joulua! Nauttikaa kauniista kodistanne <3 Ja iso, iso kiitos teille kaikille kommenteista ja vierailuista!
 
 
Pienen pieni enkeli kerran maahan lenteli. Katseli hän suruissaan maata mustaa pimeää, ihmisiä huolineen ja kipuineen kamaline kiireineen. Pienen pieni enkeli itseksensä aatteli:"Mistä saisin pakkauksen, niin suuren,sievän, pehmoisen, josta riittäis kaikille isoille ja pienille, joulumieltä oikeaa, lempeää ja rauhaisaa?"
Pienen pieni enkeli Isän luokse palasi, kertoi Hälle huolensa. Isä häntä halasi ja sitten sanoin lohdutti: "Rakas pikku enkeli kaunis on sun aikeesi, vaan ihmisten on itsestään, löydettävä sisältään joulumieli oikea, aito jouluntunnelma.Sinä voit vain pikkuisen heitä siinä muistuttaa, olemalla enkeli, ihan oma itsesi." Pienen pieni enkeli alas maahan lenteli ja matkallansa hymyili. Hymy tarttui tähtösiin ja pienen pieniin lapsosiin, jotka vielä pystyivät enkeleitä näkemään, aidon joulun kokemaan. Pienen pieni lapsonen äidillensä hymyili ja riemuissansa hihkaisi: "Äiti, katso enkeli!" Äiti joulukiireissään kummastellen katseli, kesken kaiken istahti, ja hetkiseksi hiljeni. Hän kuuli vienon soitannan, enkelikellon helinän.
 
 (Sisko Liukka)
 

                                                           Jouluterveisin,
                                                 
                                                          -milla-




 

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulusalaisuuksia







 
 
 
 







Lahjapajasta hyvää iltaa!  Paperien rapinaa, taustalla joulumusiikki, kynttilöissä tulet, glögiä ja rakas ukko apurina. Viimeisimmätkin lahjat saavat kääreensä ylleen. Ja varulta kuiskitaan..vaikka ei se liene tarpeen, kun molemmat lapset nukkuu yläkerrassa:) 
Käytin pakettien koristeena aiemmin tehtyjä suolataikina sydämiä ja kuusia, jotka maalasin ja koristelin hileellä. Lahjapaperitkin on tänä vuonna vähän neutraalimmat, tosin taitaa tuolla osa lasten lahjoista olla käärittyinä niihin perinteisiin iloisen värisiin papereihin. Lahjojen piilottelu onkin aina oma lukunsa..;) Noh, jospa pyykkikori "pyykkeineen" vaatehuoneen nurkassa ei kiinnostaisi..

Huomenna koristellaan kuusi ja leivotaan vielä vähän, sitten vaan nautiskellaan!


Iloisia viimehetken jouluvalmisteluja!

-milla-

perjantai 20. joulukuuta 2013

Glögiä, villasukat ja kirja









Vaikka joulupuuhat mielekkäitä onkin täytynee muistaa silti välillä ottaa rennostikin kesken "mitä vielä pitää muistaa" listan..joten päivän tuoksinan jälkeen istahdan sohvan nurkkaan, vedän villasukat jalkaani ja nautiskelen hyvällä omalla tunnolla glögistä ja kirjasta. Onko meillä kaikki siis valmista jouluntuloon, kun näin rentoudun..ei ihan vielä:) Mutta olen päättänyt, että mitään ryppyotsaista joulustressiä en kehitä vaan teen vain ne asiat, jotka itsestäni tuntuu kivalle ja mielekkäälle.  Kuten se että yritän luoda rentoa ja iloista jouluntunnelmaa ja teen joulunvalmistelut lasten ehdoilla..jos joku ei menekään ihan suunnitelmien mukaan, niin mitä sitten!
Mutta nyt siis varaslähtö jouluiselle villasukat + kirja yhdistelmälle. Khaled Hossinin "Ja vuoret kaikuivat", vaikuttaa hyvältä jo nyt!

Joten ystäväiset, ottakaahan tekin rennosti, sulkekaa ajatukset siitä mitä pitäisi tehdä ja pysähtykää hetkeksi joulun tunnelmiin, tuoksuihin ja väreihin...


                                                          Rentouttavaa iltaa!

                                                                    -milla-

tiistai 17. joulukuuta 2013

Rakas Joulupukki...

minä toivoisin lahjaksi valkean joulun! Pienen pakkasen ja kimaltelevaa puhdasta, valkoista lunta, kauniin pakkashuurteen puihin ja pensaisiin. Eikä muutama auringonsädekään pakkassäässä haittaa tekisi..

Nyt ulkona on samean harmaata, vesi tippuu räystäistä tie ja piha on vaarallisen liukas ja loskainen. Kaikki näyttää paljaalta ja ikävältä..Yöllä tuuli oli tehnyt tihutöitään, heittänyt pienen joulukuusemme valoineen nurin ja  kallisarvoinen isäni nikkaroima lintulautakin oli kaatunut, ei onneksi rikkoontunut.

Meillä vietetään vielä sairastelupäivää, pieni murunen voi onneksi jo paremmin. Tänään on ollut sopivasti aikaa jatkaa joulupuuhia.  Ajattelin myös että tehdään illalla suolataikinasta koristeita kuuseen ja pakettien päälle. Ja vaikka sitä jouluista tunnelmaa ei nyt ulkona olekaan, niin sitä parempi syy keskittyä luomaan tunnelmaa sisätiloihin..










                                                           I'm dreaming of a white christmas...

                                                                    -milla-




sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Jouluisia asetelmia

Taas on viikko vierähtänyt nopeaan!  Ja paljon on tapahtumia ja touhua viikkoon mahtunutkin, toppuluokkalaisen joulujuhlista, siivouksien, askartelujen, joulukorttien lähettämisien kautta joululahjashoppailuun ja vieläpä meidän aikuisten pikkujoulutkin ehdittiin viettämään.  Mukavia hetkiä siis! Viikonlopun fiiliksiä on hieman latistanut pienen miehen kuume..mutta lapset on niin ihmeen reippaita kipeinäkin. Aina kun kuume on vähänkin laskenut, on touhussa oltu mukana. Täytyy toivoa, että pieni murunen parantuu nopeasti.

Tänään inspiroidumme tekemään jouluisia asetelmia. Ja kuten joskus olen maininnutkin niin nuo Riihimäen lasitölkit ovat meillä jatkuvasti monenmoisessa käytössä. Tänään niihin tehtiin tällaisia viritelmiä.


 
 


                                                                Mukavaa kolmatta adventtia!

                                                                                  -milla-

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Piparin tuoksu tuo joulun



Jauhot pöllyää (sananmukaisesti) ja puolet taikinasta katoaa leipureitten suuhun..pipareista tulee vähän hassuja ja välillä taikinasta muovaillaan ties mitä otuksia, kuin muovailuvahasta konsanaan. Taustalla soi joululaulut, mielessä pyörii loput joululahja hankinnat.. fiilishän alkaa olla jouluinen!
Meillä siis leivottiin eka erä pipareita, ihan vaan maistelumielessä:)  Leipominen pikkumiesten kanssa on ihan parasta puuhaa ja taikinaa pitää olla kaapissa aina valmiina..varmasti joka viikko jouluun saakka leivotaan pellillinen pari kun mieli tekee. Pipareiden tuoksu jos mikä on jouluinen ja tuoreena ne vielä maistuukin niin hyviltä! Ja tärkeää on pienten aito innostus ja tekemisen meininki ja se että saavat tehdä miten haluavat! Vaikka kuinka mieli tekisi vähän neuvoa ja vinkata, mutta nielaistaan ne neuvot välillä ja annetaan aidon luovuuden kukoistaa.

Myös piparitalon on meillä enää kasaamista vaille valmiina. Huomenna siis näillä näkymin poltan näppini kuumalla sokerilla, jouluperinne sekin:)



 
 
 
 
 


 


                                                                           Halauksin,

                                                                              -milla-

maanantai 2. joulukuuta 2013

Kranssimania

 



Ensimmäinen joulutonttu löysi tiensä meille. Eikö ole aika ihastuttava! Nuo lasten väkertämät askartelut lämmittää aina sydäntä<3 ja ne pääsee kunniapaikalle kodissa.

Tänään aloin värkkäämään kranssia ulko-oveen katajasta. Yksi jouluun ja talveen kuuluva juttu on kranssit..ja mikä parasta ne on niin kivoja näprätä ja halpojakin! Metsäretkiltä lasten kanssa olen kantanut ties minkä näköisiä risuja, oksia, kaarnaa, käpyä, sammalta..mikä milloinkin on mieltäni ihastuttanut ja inspiroinut. Ja vaikka en heti keksisikään mitä niistä tekisin, niin jossain vaiheessa ja muodossa ne meidän kotia koristamaan pääsee.
Ulko-ovessa meillä on ollut risukranssi, johon olen vuodenajan mukaan vaihdellut koristeita..mutta nyt ajattelin vaihtaa sen tosiaan tuohon katajaiseen.  Koska pidän luonnonmateriaaleista, pidän myös siitä ettei kransseissa ole liikaa koristeita..usein vähemmän on enemmän. Olohuoneen seinää koristaa iso risukranssi. Makuuhuoneesta löytyy vanhaan ikkunaan viritelty kranssi..hups. Onkohan näitä jo liikaakin..:) Mutta minusta ne vaan on kauniita ja sopii vanhan talon henkeen.


Alla kollaasissa kransseja..ja osa näistä on tosiaan viime joulun kuvia, ettette ihan luule minua hömpäksi;)




Inspiroivia hetkiä,
 
Milla

 
 
                                                    

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tämä ihana arki

Heippa hei ja hyvää ensimmäistä adventtia! Täällä taas yritän löytää aikaa bloggailulle:) Teidän blogeissa siinä jossain välissä olen vieraillut, inspiroitunut ja ihastellut! Ja kiitos olin saanut haasteitakin..ja anteeksi kun en ole niihin vastannut!
Aika menee nopeasti ja elämä tuo mukanaan yllättäviä tilanteita, joihin pitää osata nopeasti reagoidakin vielä! :) Niin kuin nyt sen, että alkuperäisestä suunnitelmasta huolimatta olenkin palannut töihin. Olen ollut erittäin innoissani, vaikka suuri kynnys ja mietinnän paikka aluksi olikin miten arki lähtee rullaamaan uusien asioiden edessä.. Olenhan ollut reilut pari vuotta lasten kanssa kotosalla. Silloin jännitti kotiin jääminen..ja nyt jännitti töihin lähtö..mutta hyvin on kaikki lähtenyt sujumaan! Ja luottavainen pitää olla asioiden suhteen! Kaikkea järjesteltävää on siis ollut ja arjen uuden rytmin löytäminen on ottanut aikansa. Vapaa-ajan ongelmia ei ole, mutta kaikkihan on lopulta ajanhallintaa..vai sanoisinko elämänhallintaa:) Iloisella mielellä siis mennään ja odotellaan ja valmistellaan kotia pikkuhiljaa joulukuntoon! Jotain pientä jouluista ollaan jo lasten kanssa ehditty puuhastelemaankin ja kovasti paljon intoa riittää näpertämiseen, askarteluun ja leipomuksiin. Jouluista fiilistä on lisännyt myös lumisade! Lumella on niin ihmeellisen iso vaikutus! Heti on jouluisempi fiilis ja tietysti lapset nauttii lumen riemuista!






 Nyt glögit ja jouluista fiilistelyä lehtien parissa..ja ehkä ihan vähän jo jouluista musiikkiakin pitää taustalla soida..:)

                                                              Kivaa viikkoa ja joulun odotusta!
                                                            
                                                              -milla-