tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kodin kevät



Kevät on kyllä minun vuodenaikani! Ja nyt se on täällä, jee jee! Ei nyt oteta sitä pikkuseikkaa huomioon, että ulkona sataa lunta, silti on maaliskuu!  Fiilis ja tieto siitä, että kevättä kohti mennään! Ulkoilukelejä, aurinkoa, lumien sulamista, lintujen kevätsirputusta..odotan innolla! Ja valoisuus! On ihanaa aamulla herätä, kun aurinko killistelee verhojen välistä ja saa minutkin aikaisemmin ihan luonnostaan liikenteeseen. Valkoinen lattiamme kylpee auringossa..(hmm..ja pölypalleroissa, joista ei sen enempää) ja aurinko leikittelee säteillään seiniin iloisesti pomppivia kuvioita. On taas kiva heräillä talviunilta ja saada auringosta energiaa päiviin!
Tätä kevättä odotan innoissani myös siksi, että haluan päästä näkemään nouseeko syksyllä istuttamani kukkasipulit. Teimme viime kesänä pihassa remonttia ja syksyllä istuttelin melkoisen kasan sipuleita ja taimia. Rakastan kukkia, mutta en voi sanoa olevani mikään viherpeukalo, en todellakaan! Mutta opetellaan, opetellaan..

Ennenkuin pääsen sinne pihalle kuopsuttelemaan, tulkoon kevät tänne sisälle. Kevään kukat, helmililjat, narsissit ja tulppaanit ovat tiensä meille jo löytäneetkin..vähän ajoissa, mutta kun en millään ole mieltäni malttanut. Ruokailuhuoneeseen vaihdoin jo taannoin verhot ja raskaan matonkin viskasin ullakolle. Sellaista kepeän kesäisen väristä räsymattoa olen etsiskellyt, mutta vielä ei mieleistä ole löytynyt. Verhot on vanhat ja tekisi kyllä kovasti mieli hankkia uudet mutta en ole yllättäin osannut tehdä päätöksiä minkälaiset hankkisin. Ideoita? :)



 
 

 
 

 
 

 
 Keväisin tunnelmin,
  -milla-

16 kommenttia:

  1. Minullakin kevatfiilikset,silla kovasti olen tehnyt kevatsiivouksia.Taalla Israelissa kyllakin ihan oikeasti alkaa olla kevat ja valilla lampotila kohoaa jo Suomen kesan lukemiin...
    Edelliseen postaukseen viela.etta minulle ulkosuomalaisena kaikki suomalaiset lehdet ovat tosi tarkea silta Suomeen.
    Minulle tulee Talo &Koti ja Kodin Kuvalehti ja Toivekoti-lehtikin tuli,kunnes yllattaen lopettivat sen...
    Minullakin isot pinot lehtia talletettuna ja usein niita selailen uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kevätsiivous myös kuuluu kevääseen..aurinko paljastaa myös ne likaiset ikkunat ja pölypallot:) Voin kuvitella, että ulkomailla asuville Suomalaiset lehdet, musiikki, kirjat ym. on tärkeitä! Tsemppiä kevätsiivoukseen ja mukavaa viikonloppua! ps.Vähän kyllä olen kateellinen kun siellä on niin lämmintä..;)

      Poista
  2. Voi mitä ihania kuvia:) Väkisin tulee itsellekin kevätfiilis:)

    Mitä jos laittais jonkun ihanan ohuen valkoisen rullakapan, jossa olis sohvalla olevan pinkin tyynyn sävyistä pinkkiä...vaikka palloina, raitoina tai muuna kuviona?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Merita kommentista ja vinkistä, pistetään mietintään:) Mukavaa viikonvaihdetta!:)

      Poista
  3. Milla, minulla on jo melkein joka huoneessa ylipitkät valkoiset verhot. Sellaiset keveät, joita vaikka tuuli voi tanssittaa. Tuskin enää ostankaan värillisiä tai kuviollisia, paitsi makkariin, jonne suositellaan niin tummia tapetteja kuin verhojakin - unen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sellaiset tuulten tanssiaisiin sopivat verhot..kuulostaa hyvälle:)

      Poista
  4. Voi miten ihana blogi sinulla!
    Kiva kun kävit kommentoimassa omassani, niin löysin blogiisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa blogissasi ja kirjauduin lukijaksesi. Kaunis koti sinulla ja kevättä minullakin on jo rinnoissa:)

      Poista
    2. Heippa, Mirva! Kiva kun löysit tänne! Kiitos kommentistasi ja mukavia kevätpäiviä..meillä tosin lunta sataa ja pakkastakin ihan kivasti;) Mutta ei se mitään!

      Poista
  5. Oi kaunista kaunista. Mukavaa naistenpäivää.

    VastaaPoista
  6. Kaunista! Ihana tuo sohva. :D Harrastan ylipitkiä valkoisia verhoja myös, mies ei aina ymmärrä miks verhojen pitää olla mytyssä lattialla, eikö niitä voi lyhentää? Mun mielestä kivat sillee (ja säästyy lyhentämisen vaiva...). Elloksen tarjonnasta puoleen hintaa -tarjousten aikaan tilailtu vähiin päin kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Mervi! Verhoasia onkin täällä mietinnässä, kiva kun on saanut teiltä vinkkejä ja apuja! Miehet ei aina näitä verhoasioita ymmärrä..meilläkin tuumattiin, että meillähän jo ON verhot..;) ettei niitä nyt kuulemma monia tarvis olla?;) Elloksella on kyllä kivoja..verhotkin on usein aika hintava hankinta, joten jos kivoja löytyy alesta, niin kannattaa tarttua.

      Poista