lauantai 19. tammikuuta 2013

Kymmenen juttua kodistani

 
 
 
Haasteesta inspiroituneena..sain idean kertoa kymmenen parasta juttua kodistani..tässä ne tulee:)
 
1. Ulkokuisti.
Ihastuin talomme ulkokuistiin jo ensinäkemältä! Kivan ilmeen lisäksi, mahtuu kesällä pieni pöytäryhmä ja muutoin kuistilla on aina vanha puusohva. Kiva somistaa kesällä ja talvella eri jutuilla. Pieni murusemme on nukkunut monet unet kuistilla vaunuissaan. Talvella toki käyttöä kuistilla on vähemmän, vaikka olempa joskus sopivalla kelillä kahvikupposen toppavaatteissa kuistilla nautiskellut..;)

2. Eteinen. Eteinen on tilava ja se johdattaa talomme muihin huoneisiin. Aluksi minua rehellisesti sanoen häiritsi eteisen seinäpanelointi ja pitkään mietimmekin (eli minä mietin;) ) sen muuttamista, mutta joskus jotkut jutut vaan kuuluu tiettyihin taloihin. Mitäpä niitä muuttamaan:)

3. Portaat. Näistä tykkään niin kovasti! Kuluneet ja narisevat, mutta jämäkät:) Näille on hyvä istahtaa vaikka kahvikupin kanssa ja kirjaakin olen portailla usein lukenut.

4. Valkoinen puulattia. Alkuperäistä puulattiaa oli säilynyt yläkerrassa, se maalattiin niin lähelle alkuperäistä väriä kuin mahdollista. Alakerrassa kaivettiin esille vanhaa lattiaa ja laitettiin vähän uuttakin puulattiaa ja samalla maalilla maalattiin kuin yläkerran lattiatkin. Keittiössä tämä valkoinen lattia on tosin haastellinen..eräänkin kerran on tullut hangattua lattialle pudonneita "päivän lounaita".


5. Vanha puusohva. Lempparihuonekaluni! Hyvä ja kaunis. Ei muita selittelyjä. Sopii hyvin löhöilyyn!
6. Walk-in vaatehuone. Tämä oli myös yksi talon ihana "yllättäjä"..toimiva, tilava ja ihanan valoisa pienen ikkunansa ansiosta. Tehty joskus aikaisempien asukkaiden toimesta kylmäullakosta pieneksi lastenhuoneeksi:) Söpö se oli niinkin, mutta me muokattiin se taas omaan käyttöön sopivaksi.

7. Olohuoneen tapetti. Tapetti ei voi olla alkuperäistä, mutta vanhaa jokatapauksessa. Emme halunneet vaihtaa, siitäkään huolimatta, että jotain kuluneisuutta tapetissa tarkkasilmäisimmät huomaa..

8. Kellarin "puuhapaja".
Saas nähdä tuleeko kellaritilalle joskus muuta käyttöä, mutta nyt se toimii pajana, jossa pikku projekteja voi toteuttaa. Sekä myös varastona:) Ai, niin pakko paljastaa.. kellarissa on tavattu muutamia hiirulaisia..ja voi kääk! Minä en vaan tykkää niistä, inhoan, pelkään, saan "kiljumiskohtauksen" ja pakenen pöydälle kuten naisen kuuluukin;)?!

9. Wc:n vanha komuutti. Olin jo edellisessä kodissamme haaveillut vessaan komuuttia, johon allas upotetaan..tänne sen sitten sain! Wc on muuten yksi remonttia odottavista kohteista, mutta ehdottomasti haluan tuon komuutin säilyttää.

10. Takat. Vilukissan parhaat ystävät! Kauniit ja alkuperäiset..ja toimivat! Lämmittävät tosi tehokkaasti! Ja miten ihanaa onkaan laittaa näin talvipäivänä tulet takkaan ja nautiskella.
    Mukavaa viikonloppua!

    -milla-

 Ps. Yritän parhaani mukaan muokkailla blogin ulkoasua ja "opiskella" tätä uutta harrastusta, joten antakaa anteeksi pomppivat rivinvälit, hassut kuva-asettelut ja kaikki muukin säätämiseen liittyvä..


8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Onpas sinulla ihana blogi ja kotinne näyttää todella kauniilta. Ihanat yksityiskohdat olet valinnut tähän haasteeseen. Todella kauniita kuvia olet ottanut. Hyvä kun löysin tänne, tulen uudelleenkin!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis koti sinulla. Meillä samanlainen puusohva, mutta maalasin sen jo parikymmentä vuotta sitten vanhalla sinisellä. Alakerran huoneissa sallin sinisen ja turkoosin. Jos ne tulevat ylös, on kaikki kohta sitä;-)

  Minä olen pyykkihuoneaddikti. Meillä on tässä kivitalossamme iso pyykinkäsittelyhuone ja mistään hinnasta en antaisi sitä pois, vaikka meitä on nyt enää kaksi aikuista. Jos tunnet samoin, rakentakaa sinne alas pyykkihuone lattialämmityksineen ja siinä on varmaan jossain liki ovi ulos, jos haluat vieäd pyykit ulos kuivumaan. Vanhassakin talossa voi olla modernia käytännöllisyyttä, totesin kun vierailin Ilonalla, joka tekee sisustuskirjoja.

  Meillä menee alakerran vessa vihdoinkin remonttiin. Se palvelee sekä vierasmakkarin toalettina että takkahuoneessa viihtyjiä kuin myös saunojia. Samalla laatoitamme vihdoinkin alakerran eteisen ja tuulikaapin. Että tällaista suvea tiedossa. Erittäin kauniin käsienpesualtaan olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena kommentistasi! Vanha sininen on kaunis väri, varmasti sopii hyvin. Itseasiassa olemme miettineetkin alakerran kellaritilan muuttamista sauna/kodinhoitohuonetilaksi. Ikävä kyllä ovea ulos sieltä vain on mahdotonta tehdä. Kyllä vanhassa talossa voi olla ripaus moderniakin, uutta ja vanhaa käsikädessä. Ihana kuulla, että muillakin on remppaprojekteja suunnitteilla. Me olemme asuneet tässä nyt muutaman vuoden ja joka kesä on ollut "joku pikku remppa" ja sitte kas, rempassa onkin kestänyt kauemmin ja kesä onkin mennyt...Katsotaan miten ensikesänä. Pidetäänkö välivuosi;) Sauna ja wc on ehdottomasti seuraavaksi listalla.

   Poista
 3. Tulinpas heti kurkkimaan. ;)
  Ihana - ihana koti teillä! ♥

  VastaaPoista
 4. Suloinen koti teillä! Mukavaa keskiviikkoa :O)

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanan näköistä! Ja muistuttaa jotenkin meidänkin kodista, narisevine rappuineen ja walk in vaatehuoneineen :) Hauskaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista