maanantai 2. joulukuuta 2013

Kranssimania

 Ensimmäinen joulutonttu löysi tiensä meille. Eikö ole aika ihastuttava! Nuo lasten väkertämät askartelut lämmittää aina sydäntä<3 ja ne pääsee kunniapaikalle kodissa.

Tänään aloin värkkäämään kranssia ulko-oveen katajasta. Yksi jouluun ja talveen kuuluva juttu on kranssit..ja mikä parasta ne on niin kivoja näprätä ja halpojakin! Metsäretkiltä lasten kanssa olen kantanut ties minkä näköisiä risuja, oksia, kaarnaa, käpyä, sammalta..mikä milloinkin on mieltäni ihastuttanut ja inspiroinut. Ja vaikka en heti keksisikään mitä niistä tekisin, niin jossain vaiheessa ja muodossa ne meidän kotia koristamaan pääsee.
Ulko-ovessa meillä on ollut risukranssi, johon olen vuodenajan mukaan vaihdellut koristeita..mutta nyt ajattelin vaihtaa sen tosiaan tuohon katajaiseen.  Koska pidän luonnonmateriaaleista, pidän myös siitä ettei kransseissa ole liikaa koristeita..usein vähemmän on enemmän. Olohuoneen seinää koristaa iso risukranssi. Makuuhuoneesta löytyy vanhaan ikkunaan viritelty kranssi..hups. Onkohan näitä jo liikaakin..:) Mutta minusta ne vaan on kauniita ja sopii vanhan talon henkeen.


Alla kollaasissa kransseja..ja osa näistä on tosiaan viime joulun kuvia, ettette ihan luule minua hömpäksi;)
Inspiroivia hetkiä,
 
Milla

 
 
                                                    

8 kommenttia:

 1. Suloinen tonttu ja niin kauniita kransseja!:)

  VastaaPoista
 2. Mun lempparijoulukoristeet on edelleen poikien 15 vuotta sitten tarhassa tekemiä :). Ei saa rahalla mistään yhtä sulosia.

  Toi lehtikuusikranssi on kiva. Oon pitkään koittanut löytää lehtikuusen oksia, mutta täällä kasvaa vaan niin isoja puita, ettei ylety ilman tikkaita ja niitten kanssa on hankala lähteä kaupungille oksien keruuseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin uskon meilläkin käyvän, niitä jo vuosien varrella tulleita koristeita myös minä vaalin ja esille laitan..on ne niin hellyttäviä! No, voi höh! Eikö nämä talvimyrskyt nyt yhtään olis sinulle niitä lehtikuusen oksia pudotelleet..:)

   Poista
 3. Söpö tonttunen! Ja kauniita kransseja :)

  VastaaPoista
 4. Tonttu aivan ihana ja näitähän on itsekin saanut vuosien varrella ja kaikki tallella. Kranssin tekoa olen tässä jo pari päivää ajatellut (lomaviikko menossa) vaan aina jokin muu menee edelle. Ihania nuo sinun tekeleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit vierailulle! Kyllä ne lasten askartelut on niin suloisen hellyttäviä, omat laatikot on molemmilla pojilla ja sinne parhaita säilytään. Ja toki tykkään että niitä kodissa on esilläkin!

   Poista