perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pieni matkakertomus Kroatiasta


 

Kuten jo viime postauksessa mainitsinkin, olimme miehen kanssa kahdestaan (luksusta!) minilomalla Kroatian Dubrovnikissa. Ja tarpeeseen se tulikin! Lapsiperheen arki, harrastuksineen ja yrittäjä miehen työt, aikaa ei juurikaan parisuhteelle siinä pyörityksessä jää. Niin rakkaita kun lapset ovatkin, niin on myös älyttömän ihanaa nauttia hetkistä kahdestaan ja mikäs sen mukavampaa kuin samalla vielä tutustua uuteen maahan ja kulttuuriin!

 Lennot meillä oli halpalentöyhtiöltä Norwegianilta ja majoitus läheltä vanhan kaupungin muureja huoneistohotellista nimeltä; Apartments Minceta. Huone oli perussiisti, maisemat kivat,sijainti rauhallinen, vaikka lähellä vanhaa kaupunkia oltiinkin, portaita oli tosin aika määrä kiivettävänä, mutta kuntoilun kannalta;)

Fiilis reissuun alkaa minulla aina lentokentältä. Niin nytkin. Se pieni jännitys vatsanpohjassa ja
ihana tietoisuus siitä, että joitakin uusia kokemuksia on tiedossa. Tykkään lentokentistä! Tykkään reissata, mutta myös palata. Molemmissa on ne omat hyvät puolensa.

Noh, ensimmäinen päivä hurahti tutustellessa Dubrovnikin vanhaan kaupungiin..erittäin kaunis se onkin! Mutta pieni ja yhdessä päivässä kierretty. Minulle tosin jo aivan riittävästi siinäkin ihmeteltävää ja nautittavaa. Kuten rakastan kaikkia vanhoja tavaroita, myös vanhat talot ja kaupungit saavat sydämeni sykkimään. Kauniisti kiiltäviksi hioutuneet vanhat katukivet, kapeiden katujen tunnelma. Kaikki rapistunut ja repsahtanutkin, siinä missä ne upeatkin nähtävyydet.
 Mikä parasta, musiikin ystävänä löysimme vanhasta kaupungista pienen jazz-baarin. Live jazzia ja lasi viiniä, lempeän lämpöisessä etelän yössä..parasta lomaa!Kävimme yhtenä päivänä kiertelemässä myös läheisellä Lokrumin saarella, jota riikinkukko saareksikin kutsuttiin. Eikä suotta. Riikinkukkoja siellä nimittäin riitti! Saari oli vain n. 10min laivamatkan päässä Dubrovnikista ja mielestäni kaunis luonnonpuistomainen alue, sopi hyvin rentoon oleiluun, piknikkiin, maisemista ja auringonsäteistä nauttimiseen ja kirjan lukemiseen. Puolipäivää siellä kevyesti vierähtikin. Koska vanha kaupunki nähtävyyksineen osoittautuikin päivisin oikeaksi turistien ykköspaikaksi päätimmekin että päivät seikkaillaan muualla ja illalla taas palataan kiertelemään vanhan kaupungin alueelle, vähemmän väkeä, kauppiaita ym. Olemme mieheni kanssa yleensä "kiertäneet" turistipaikat kauempaa, aina olisi innostusta tutustua paikallisiin ihmisiin, heidän oikeaan elämään..ja yleensähän hinta-tasokin on heti erilaista kun uskaltaa pois ns. turisti alueilta.


 

 Yhden lomapäivistämme vietimme kolmen saaren-risteilyllä, joka myös oli rento ja toki upean aurinkoisen sään puolesta ihana kokemus. Saaret sijaitsivat kaikki aika lähellä Dubrovnikin ympäristöä, mutta silti ne kaikki olivat aina hieman erinäköisiä. Tosin kauniita maisemia, kirkasta, turkoosia, puhdasta vettä ja samanlaisia punatiilikattoisia taloja kaikkialla.  Purppuranväriset (mitkä lie) kukkaset..ja laventeli ja sen tuoksu! Pinjapuut ja sypressit..Nämä asiat jäi päällimmäisenä mieleen, tuoksuina ja mielikuvina. Reissu oli kyllä kaikinpuolin onnistunut ja rentouttava ja yhtään negatiivista asiaa en itse pysty Kroatiasta nimeämään, tai jos nyt jotain, ehkä korkeahko hintataso ja kiviset rannat.

 
 
 
 
 

En tiedä miten te muut sisustaja ihmiset, mutta itselläni ainakin on aina "tuntosarvet" kohollaan visuaalisesti. Hyvin usein näen tai en näe kauneutta ja jos en sitä kauneutta mielestäni näe alan heti miettimään miten paikkaa voisi sisustaa/somistaa kauniimmaksi..tämän huomasin jälleen reissullakin, kahviloissa, ravintoloissa, hotellissa...Ja myös lukuisat pienet yksityiskohdat joita silmä tavoittaa, ne painuvat mieleen, niin tarkoin, että välillä toivon että olisimpa taiteilija:)


                                               Näihin tunnelmiin, mukavaa kesäistä viikonloppua!

                                                 Ps. Muistakaa osallistua arvontaan..

                                                                               -milla-


4 kommenttia: