keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Piparin tuoksu tuo joulunJauhot pöllyää (sananmukaisesti) ja puolet taikinasta katoaa leipureitten suuhun..pipareista tulee vähän hassuja ja välillä taikinasta muovaillaan ties mitä otuksia, kuin muovailuvahasta konsanaan. Taustalla soi joululaulut, mielessä pyörii loput joululahja hankinnat.. fiilishän alkaa olla jouluinen!
Meillä siis leivottiin eka erä pipareita, ihan vaan maistelumielessä:)  Leipominen pikkumiesten kanssa on ihan parasta puuhaa ja taikinaa pitää olla kaapissa aina valmiina..varmasti joka viikko jouluun saakka leivotaan pellillinen pari kun mieli tekee. Pipareiden tuoksu jos mikä on jouluinen ja tuoreena ne vielä maistuukin niin hyviltä! Ja tärkeää on pienten aito innostus ja tekemisen meininki ja se että saavat tehdä miten haluavat! Vaikka kuinka mieli tekisi vähän neuvoa ja vinkata, mutta nielaistaan ne neuvot välillä ja annetaan aidon luovuuden kukoistaa.

Myös piparitalon on meillä enää kasaamista vaille valmiina. Huomenna siis näillä näkymin poltan näppini kuumalla sokerilla, jouluperinne sekin:) 
 
 
 
 


 


                                                                           Halauksin,

                                                                              -milla-

3 kommenttia:

  1. Tulipas piparintuoksut tänne asti :)
    Meillä touhu on vielä edessä, ehkäpä viikonloppuna pipareita paistellaan!

    VastaaPoista
  2. Jospa se joulun tunnelma tulisi tanaan tanne Jerusalemiinkin,silla tanaan satoi tanne paljon lunta ja eilen tehty piparitaikina odottaa leipojaa....

    VastaaPoista